Relax-området skrider frem

2017-08-14

Jeg har før skrevet om hytten/hytterne på Lundtoft - som egentlig hører til Nr. Nissum Håndbrygs Relax-område - men som bestemt også udgør en del af parken/den kommende park, og derfor også kan komme med på min side. Det skrider godt fremad, men den våde sommer har forhindret mig i at få malet hytterne udvendigt, og det skal virkelig snart gøres. Vi må håbe på bedre vejr her i slutningen af august og september.

Der kom tagpap på i sidste uge, elementer til køkkenkrogen bliver samlet i den kommende week-end og el er ved at blive installeret. Den store hytte er malet indvendigt. Saunahytten mangler lidt endnu, men det vigtigste er også den store hytte - vi skal have et par arrangementer i slutningen af august.

Der kommer endnu en hytte. Vi har bestemt os for at det er tåbeligt ikke at få opført en hytte til et toilet - der skal alligevel graves el, vand og spildevandsledning ned, så det vil ikke være så bekosteligt også at få ledningen til at kunne klare toiletvandet. Den hytte vi har valgt indeholder desuden et skur, vi kan bruge til opbevaring af havemøbler m.v. og halvtag til brænde - så det er simpelthen 3 fluer med et smæk.

Rundt om terrassen skal der sættes en række plantesten, for at holde på fliserne og forhindre at folk går ned af skråningen. Der er et ordentligt plantearbejde forude, men jeg må tage det lidt hen ad vejen.

Jens fik 4 træer i fødselsdagsgave; et duetræ, en broget ægte kastanie, en hængebirk og en røn. Selv har jeg fået penge til træer, så jeg glæder mig til at få dem indkøbt. 

Det har allerede hjulpet at dådyrerne er kommet ud af parken - de tre overlevende blommetræer har taget et ordentligt ryk, og der er rigtig mange blommer på de to af dem - rigtig dejligt. Valnøddetræet som vi havde dømt dødt har også rigtig rykket i år, og så har den fået en pæl, så den forhåbentlig kan vokse lidt mere lige op - træerne her ovre vestpå har det jo med at hælde noget mod øst på grund af vestenvinden.

Jeg har ikke rigtig fået lavet stiklinge i år - tiden har simpelthen ikke rakt. Det er lidt ærgeligt, da jeg kan bruge næsten alle de træer og buske det skal være. Jeg har dog de buske jeg stiklede sidste år; dronningebusk, nogle hvide foråsblomstrende buske jeg ikke kender navnet på, et par perikon-buske, og en rigtig dejlig gul foråsblomstrende busk, jeg heller ikke kender navnet på. Desuden fik jeg lavet nogle laurbær, skimma og kristjørn. Så der er da lidt at gøre godt med, når jeg forhåbentlig skal rigtig i gang med at plante i parken her hen i efteråret og til foråret. Nu må vi se, hvordan tiden rækker.