Alunrod (Heuchera americana ”Palace Purple” og Heuchera "Paris")

Alunrod "Palace Purple" er ca. 60 cm høj. Den har rødbrune blade der sidder i tue eller roset, der vokser sig tættere og større. Den har cremefarvede små blomster i juni-juli.

Alunrod "Paris" bliver også ca. 60 cm., men har grønligt løv og blomstrer i juni-august med røde blomster.

Alunrod er en god bunddækkeplante, hvis man planter tæt. Den er middeltvoksende.  Den trives bedst i halvskygge, f.eks. i skyg­gen af letløvede træer eller på nordsi­den af høje, tætte stauder. Jorden skal være næringsrig og veldrænet. Den kan tåle et tørt voksested. Hvis den skal stå i sol, trives den bedst, når jorden er ret fugtig. Den kan dog ikke tåle en vintervåd plads. God krukkeplante. God i alpine haver. Velegnet til afskæring. Alunrod er fuldt hårdfør, men de første år efter plantning bør man sørge for dækning med granris eller vissent løv.

Alunrod vil i løbet af få år nærmest vokse op af jorden, så roden bliver synlig. Problemet kan klares ved at omplante hvert 3.-4. år eller lægge jord eller kompost ind omkring dem.

Smukke naboplanter til alunrod med samme krav til voksested er blandt andet astilbe, bispehue, breg­ner og guldnælde. 

Jeg har mange Alunrod "Paris". Jeg har dem stående i både sol, halvskygge og skygge og jeg synes det er en uhyre nem og flot plante. Jeg har ikke haft problemer med at de ikke skulle kunne klare vinterfugt, selv om vi har en leret og tung jord nogle steder i haven.

Formering:

Man kan sagtens selv formere alunrod. Den er let at dele, bare en spade gennem en større plante, så har man let 4-5 planter. Man kan få endnu flere planter ud af det, hvis man piller planten fra hinanden og får mange fine delinger med rod og blade. Det plejer jeg at gøre. 

Der kan også tages stiklinger tidligt om foråret. 

Endelig kan de formeres ved frøudsæd, men frø­planterne er ikke sortsægte.