Løvefod (Alchemilla mollis)

Løvefod bliver omkring 25-50 cm. høj. Den kommer tidligt frem i foråret og står flot sommeren igennem. Det er en glimrende bunddækkeplanter. Blomsterne kommer i juni og er små, gulgrønne og samlet i løse blomsterstande. De blomstrer til hen i august. Bladene er lodne og ligner kattepoter. Regndråber og dug samler sig som perler på bladene.

Løvefod trives i sol/halvskygge i næsten al slags jord, dog ikke lette sandjorde. Det er en nem pante. Den er god i buketter og som tørret blomst. Løvefod er fuldt hårdfør.

Formering:

Løvefod selvsår sig kraftigt, og planterne er lidt svære at fjerne, hvis de bliver for store. Vil man selv så, sker det om foråret. Planterne blomstrer året efter. Man kan også dele planten om foråret.

Jeg har et lidt ambivalent forhold til Løvefod, da jeg efterhånden har haft den mange forskellige steder, men altid flyttet den igen, fordi den ikke lige passede ind. Og så selvsår den sig helt vild! Får man ikke fjernet de små planter med det samme, er de faktisk svære at hive op.

Jeg har en hel masse planter stående i et "opbevaringsbed", og nu tror jeg, jeg har fundet et egnet sted til dem - nemlig på volden bag bedene mod vest. Det skal prøves. Det bliver sammen med Forglemmigej.