Røllike (Achillea Millefolium ”Walther Funcke")

Rølliken 'Walter Funcke' bliver ca. 60 cm høj og 20-40 cm bred. De teglrøde blomster sidder som flade blomsterstande på stive blomsterstængler. Bladene er gråliggrønne, krusede og findelte. Den blomstrer fra juni til september. Hele planten har en kraftig, krydret lugt. Den starter sin blomstring næsten hvid, går over i kraftig rød og senere træder det gule i blomsternes midte tydeligere frem og blomsten virker nærmest orange.

Røllike vil gerne have sol, masser af sol. Den tåler både fugtig og tør jord og både næringsrig sand- eller muldjord. Det er en rubust plante. Den er middeltvoksende og kræver mellem gødning. Den er fuldt hårdfør. Den er en fin snitblomst.

Hos os står den i bedet ved havedammen i fuld sol og forholdsvis læ. 

Formering:

Røllike breder sig til alle sider ved underjordiske, forgrenede udløbere, som i jordoverfladen danner små, vintergrønne bladrosetter. Først i det tredje leveår dannes der blomster. 

Røllike er desuden selvsående og kan derfor også frøformeres. Frøene skal ikke dækkes med jord når de sås, tryk dem blot ned mod jorden. Frøene kan sås nærmest hele året. Hvis man sår i sensommeren eller efteråret, dannes der småplanter som overlever vinteren og blomstrer fra tidlig sommer. Sår man i sent efterår eller vinter, spirer frøene når det begynder at blive varmt i foråret. Røllike kan også forkultiveres i april til udplantning i maj-juni