Rødklokkebusk (Weigela) "Eva Rathke"


Rødklokkebusk "Eva Rathke" er en opret busk, der bliver 1 - 2 meter høj og 1,2 - 1,5 meter bred. Bladene er mørkegrønne og aflange. Den blomstrer fra juli - september måned med et væld af små mørkerøde blomster.

"Eva Rathke" trives bedst i sol eller halvskygge i en almindelig velgødet havejord. Den er langsomtvoksende. Fuldt hårdfør.

Den er velegnet i busketter, i grupper eller som blomster hæk.

Klokkebusken kan med fordel beskæres efter 4-5 år. Det er ikke nødvendigt, men busken bliver kønnere af det. Beskæringen skal ske i det tidlige forår. Klip ved basis ca. 1/3 af de ældste og tykkeste grene af og fjern dem. Gør det ca. hvert andet år, så vil busken blive foryngret og blomstre endnu mere frodigt. 

Man kan også i det sene efterår, når busken har smidt bladene, fjerne nogle af årets skud.. 

Hvis man har en meget gammel busk kan man skære busken helt ned til basis - dvs. ned til ca. 10-15 cm.  Den vil da vokse op fra bunden med helt nye skud. Første år vil blomstringen være minimal og komme sent på sommeren, men allerede efter to år, vil busken igen være flot med friske skud og et væld af blomster. 

Formering:

Rødklokkebusk formeres ved træagtige stiklinger skåret af enårige skud. De stikkes om foråret på en lun, næringsrig jord og kan udplantes på blivestedet allerede det første efterår.

Rødklokkebusk kan også formeres ved urteagtige stiklinger taget om sommeren. De skal da dækkes med hvidt plast og vinterdækkes, da de ikke er særlig frosthårdføre.