Elefantgræs (Miscanthus Sinensis ”Malepartus”)


Elefantgræs "Malepartus" bliver 100 - 200 cm høj og 30 - 50 cm bred. Bladene er grønne og akset og med meget flotte bronzefarvet efterårsfarver. Den får flotte rødbrune, 10 - 25 cm. store røde aks fra august- oktober.   

Elefantgræs trives bedst i sol/halvskygge i almindelig havejord. 

Om foråret begynder græsset at knække og tuen bliver ret grim, men generelt må man sige, at prydgræsserne helst ikke skal beskæres. Deres vækstpunkter ligger nemlig beskyttet inde i tuen, men over jorden, så hvis man skærer græsserne ned, kan man komme til at fjerne vækstpunkterne. Så hvis man ikke kan holde ud at se på den,  kan man i stedet trække de visne strå og blade af i april. Når det værste er væk, kan man - eventuelt - studse de tilbageblevne strå, så de kommer ned i ca. 10 cm højde over jorden.

Elefantgræs er fuldt ud hårdfør.

Bruges som solitær plante. God til afskæring

Formering:

Elefantgræs kan formeres ved deling, der dog kræver en skarp spade og mange kræfter! 

Elefantgræs kan også formeres ved at rodstængler (rhizomer) plantes i potter og forkultiveres i væksthus.

Endelig kan elefantgræs også formeres ud fra stængelstykker, dvs. med 'stiklinger' af overjordisk plantemateriale med mindst et knæ, hvorfra der kan udvikles rødder.  

Man kan også frøformere, men Elefantræs er selvsteril, og kan kun producere frø, hvis den står i nærheden af andre elefantgræskloner.

Planten til venstre er et lille stykke fra moderplanten nederst. På bare to år er den gået fra 2-4 aks til dette.

Moderplanten skal deles yderligere til foråret. Man kan også dele elefantgræs lige efter blomstring.