Gyldenris (Solidago hybrid "Strahlenkrone")

Gyldenris "Strahlenkrone" er en 60 cm. høj staude med guldgule blomster på oprette ugrenede stængler. Blomstrer i juli - september. Trives bedst i sol, men kan dog vokse i skygge. Den trives i al slags jord og kræver hverken læ eller vinterdækning. Den kræver dog en del vand, og i tørre perioder hænger bladene slapt ned.

Gyldenris har kraftige, krybende rod­stængler og en kraftig tilvækst. Man skal passe på at den holder sig på den oprin­delig tiltænkte plads! Det er en god ide at plante den sammen med andre krafti­ge stauder som hestemynte, høstasters og solhat.

Efter afblomstringen udvikler Gyldenris en dekorativ hvid frøuld, som er med til at sprede frø til uønskede steder.

Jeg købte en plante i foråret som jeg fik placeret forkert - der skulle kun være blåt og hvidt, så ved ikke helt, hvad der gik galt. Desuden var der ikke lyst nok. Den er i hvert fald ikke vokset. Jeg har her i efteråret flyttet den til dens forhåbentlig blivende plads blandt gule og orange blomster og lidt mere lyst.

Formering:

Gyldenris formeres ved frø­, stiklinger eller ved deling af ældre planter. Plantning og omplant­ning foretages bedst i april-maj, inden nyvæksten er for stærk.