Mine indlæg

 om emner vedrørende have og planter

Trods tralvhed nyder jeg hver dag frodigheden i haven, og jeg har stor fornøjelse af at fotografere planterne. Jeg er i øjeblikket ved at lægge billeder ind på de enkelte planter, men nogle planter har jeg ikke oprettet en side på, og andre billeder er bare gode billeder :-)

Sidste år da jeg gik i gang med genopretningen af min have, var der blevet fyldt med skvalderkål, mælkebøtter, brændenælder og en anden høj ukrudtsplante med pælerod, jeg ikke kender navnet på. Jeg troede det ville blive umuligt at få bugt med det, men alligevel gik jeg ihærdigt til værks med den teori, at fjerner man det grønne af planten...

Jeg elsker den her tid på året mere end nogen anden. Forventningen til og visheden om, at alt bare bliver smukkere og grønnere fra nu af, og dagene bare bliver lysere og lysere. Det er da vidunderligt!

Tiden nærmer sig hastigt jul, og der er da også blevet pyntet op udenfor. Glas og beton er hjemmegjort - en dejlig hobby ved siden af planterne og havearbejdet. Særligt her i den mørke tid. God jul til alle!

Sikke en vidunderlig solskins-søndags-efterårsdag. Efter kulde og frost i begyndelsen af november, regn og regn i midten af november, ja så kom det rigtig skønne efterårsvejr her i slutningen af november.

Jeg skal da lige love for at vinteren kom pludselig! Jeg var heldigvis nogenlunde forberedt og havde overblik over, hvilke potter der skulle indenfor. Og jeg nåede det. Jeg vil særligt beskrive, hvordan du kan få Sundaville Red, Spansk margurit, Pelargonie og Flittig Lise til at overvintre.

Det er godt nok et stort arbejde jeg har begivet mig ud i! At lave en hjemmeside, hvor alle mine planter beskrives kort og præcist, men alligevel med så meget information, at søgning på andre sider på nettet ikke burde være nødvendigt for at kende sin plante ordentligt. Puha, en tid det tager - men hvor er det sjovt - og lærerigt....

Jeg har hentet bregner i skoven i dag. Mon det er helt OK? Nå, hvis man må plukke svampe, må man vel også tage lidt andet af underbunden. Jeg ryddede i hvert fald ikke et helt område, så de skal nok sprede sig fint igen.