Primula gul og lys rosa


Jeg har rigtig mange primulaer, gul og lys rosa. Jeg kender ikke navnet på dem, men det er af den slags, der kan findes vilde i naturen. Bladrosetterne er lysegrønne, og blomsterne sidder lavt i rosetten. Den bliver ca. 10 cm. høj. Blomstrer i marts-maj, og kan blomstre lidt igen i oktober. 

Jeg har planterne fra min tidligere dagplejemor. Jeg tror jeg fik 10 af hver. Jeg har nok 100-vis nu! Man kan dele i en uendelighed. Faktisk har de rigtig godt af at blive delt - de blomstrer meget kraftigere efter en deling. De er nemme planter og kræver ikke særlig pasning. De bliver godt nok slatne, hvis de ikke får vand nok, men de kommer altid igen, når vandet kommer. De trives bedst i halvskygge. De er fuldt hårdføre.

Formering:


Primula deles bedst efter blomstring om foråret. Det kan nu også sagtens lade sig gøre om efteråret. Primula selvsår sig desuden, og de små planter kan nemt flyttes hvis man ønsker en anden placering. Endelig kan man høste frø og så om foråret.

Jeg synes det er sjovt at få planter fra andre, man tænker på dem, når man arbejder med dem. Problemet er bare, at man ikke altid kender navnet på planten, men det må man tage med.