Skumblomst (Tiarella cordifolia)

Skumblomst bliver 10-25 cm. høj og 20-30 cm. bred., Bladene er grønne og lappede. Den blomstrer med hvide blomster i perioden maj- juni. Den bruges ofte som bunddækkende plante på en plads i haven, hvor der er halvskygge/skygge. Den vil gerne stå i en humusrig muldjord eller bladjord, som helst ikke må tørre ud. Den skal derfor også vandes i tørre perioder. Passes med mellem gødning. Den er middelt voksende.

Let vinterdækning med granris eller tørt, vissent løv er vigtig, især i snefattige vintre. Det hjælper også på at jorden ikke tørrer for meget ud. Løvet er næsten vintergrønt, eller snarere rødligt fra det sene efterår. Slut på vinteren, afhængigt af frostperioderne, visner løvet langsomt væk. men allerede tidligt i foråret skyder friske blade frem og dækker det nedvisnende løv. Top­pen svides ofte i barske vintre, men bør alligevel ikke afskæres før om foråret.

Skumblomst er også egnet til surbundsbed. 

De afskårne blom­strende stængler er dekorative og hold­bare i vand.  

Formering:

Skumblomst formeres let tidligt om foråret ved deling eller ved fraskæring af rodslåede udløbere. Frøformering kan også lade sig gøre.