Buske

Jeg har en masse blomstrende buske i haven. De fleste er plantet længe før jeg begyndte at være haveinteresseret og bryde mig om, hvad planterne i min have hed. Det er primært hvide forårsblomstrende meget store buske, der fylder lidt for meget hvor de står. Men jeg vil gerne beholde dem og vil derfor forsøge at beskære dem kraftigt for at se om de skyder pænt igen. Jeg vil dog først have dem stiklingeformeret - i tilfælde af, at jeg får dem slået ihjel ved beskæringen! Jeg har sat stiklinge her i efteråret, men jeg tror nu nok det var alt for sent på året, og har ikke den helt store tiltro til, at de vil slå rod.

Nogle af de gamle buske har jeg styr på hvad hedder, og jeg har anskaffet mig en del nye, som jeg selvfølgelig har sørget for at få noteret fakta på!

Jeg har også en del stedsegrønne buske, både nye og gamle.

Når du klikker på et billede, kommer du videre til en nærmere beskrivelse af planten.

De følgende planter er alle nye planter fra i år der står i et opmuret bed vi har nord-vest for huset. Kummen blev plantet til for 20 år siden med dværgfyr og andre stedsegrønne planter og som bunddække vinca. Men der var fyldt med kvikgræs og tidsler og dværgfyrene var rigtig grimme. Så det hele blev fjernet, og sådan ser bedes ud i oktober 2016. Det kræver lige lidt tilvoksning for at gøre sig, men man bliver jo nød til at starte et sted.

De efterfølgende buske er placeret rundt om i haven i busketter.