Staudesalvie (Salvia nemorosa "Schneehugel")

Staudesalvie "Schneehugel" får flotte hvide, 10-25 cm. store blomster, som har en dejlig duft. Den blomstrer fra juni til september. Bliver under normale forhold omkring 30-50 cm høj og 20-40 cm bred. Dens blade er aflange og grågrønne. Trives bedst i fuld sol, i en jordbund, der er kalkrig, let, veldrænet og porøs. Kalk tilføres hver vinter. Den kræver ikke gødning. Den er tørketålende, men skal have vand indtil den er fuld etableret. Er fuldt hårdfør, men lad stænglerne blive stående vinteren over, ellers risike­rer man, at planten tager skade af frosten.

Jeg købte en plante i juni måned. Den var lidt langsom om at komme igang, måske fordi der var snegle der kunne lide den. Men så skal jeg love for, at den tog fat. Til næste år vil jeg allerede kunne dele den. Man kan også nemt formere salvie ved urteagtige stiklinger i forår og sommer.

Jeg har desuden flere lilla staudesalvie. Den ligner den hvide meget, men jeg er ikke klar over, hvad den hedder.

Formering:

Staudesalvie formeres ved deling, der sker bedst om efteråret. Deling er også med til at sikre en rig blomstring. Desuden kan Staudesalvie formeres ved stiklinge i forår eller efterår og den kan frøformeres. Sås indendørs eller i drivhus marts-april. Udplantes i slutningen af maj et solrigt sted. Kan sås udendørs fra slutningen af april.