Jakobsstige (Polemonium rep. ”Stairway to Heaven”)

En Jakobsstige er en 50 cm høj staude. Denne staude kaldes for "trappen til himlen". Den har dekorative og uligefinnede brogede blade, der består af mange mindre småblade. Den har lyseblå klokkeformede blomster. Der er lidt uenighed på nettet om blomstringstidspunkt, nogle skriver forår, andre skriver i juli-august. Nogen har skrevet, at "den blomstrer tidligt, og hvis man klipper den ned efter blomstring, får den et nyt hold blomster senere på sommeren." Jeg har kun haft min plante siden slutningen af juni, og der klippede jeg et par små blomsterstande af, så jeg tror mest på blomstring i foråret.

Placeres i fuld sol/halvskygge. Trives bedst på en næringsrig og veldrænet jord. Fuldt hårdfør, men nedskæring af den visne top bør ikke foretages om efter­året, men vente til det tidlige forår for at beskytte planten.

Formering:

Jakobsstige selvsår sig flittigt, og er nærmest en "vandrende stauder", dvs. de bliver ikke helt på den plads man har bedt den om, og den gamle plante har det med at forsvinde. De uønskede småplanter er dog nemme at kende og nemme at fjerne.

Sådan ser kimplanten ud:

https://theseedsite.co.uk/plant224.gif

Spirringstid:

Vinter: udenfor - 24 dage

Foruden at så Jakobsstige, kan denne formeres ved deling af ældre planter i det tidlige forår eller straks efter afblomstring.