Japansk Star (Carex Morrowii)

Japansk star, Carex morrowii, er den starart, som er mest udbredt som prydplante og den er en af de smukkeste arter.

Jeg har et par Japansk star som solitære planter, men de er også glimrende bunddækkende planter. Som bunddække giver "Variegata" bunden en helt særpræget struktur med et bølgende grønt hav af tuer. "Ice Dance" giver et mere ensartet lavt grønt tæppe. Det er vigtigt at der plantes tæt - 7-9 planter pr. m². 

Jeg kender ikke sorten på min Japansk star - måske nogle kan genkende den? De mest almindelige er "Ice Dance", "Variegata" og "Ingwersen's Variety". Jeg tror min er "Ice Dance" for den danner udløbere, det gør "Variegata" ikke.

Japansk star har stive, overhængende, stedsegrønne, mørkegrønne blade med hvidlig kant der danner en fin tue. Den bliver 25-40 cm. høj. Om foråret blomster japansk star med små mørke aks med hvide støvdragere. 

Japansk Star trives bedst i halvskygge/skygge i en humusrig fugtighedsbevarende jord. Mine Japanske star står dog i fuld sol, og der trives de også fint - bortset fra at dådyr elsker dem om vinteren, så der sker en naturlig tilbageklipning - men de kommer pænt igen om foråret.

Hvis bladene er blevet frostskadet i vinterens løb, klippes de tilbage om foråret.

Formering:

Japansk star "Ice Dance" danner udløbere og de er lette at tage fra moderplanten og plante for sig. "Variegata" danner ikke udløbere.

Man kan også let dele planten forår eller efterår.

De nyplantede/delte planter bør vinterdækkes det første år.