Astilbe arendsii-hybrid ”Fanal”

Astilbe "Fanal" bliver ca. 40 cm. høj. De mørkerøde blomster er samlet i fjerbusk-agtige toppe, der sidder i enden på stive stængler. Blomsterperioden er juli-august. Astilbe er en tørstig plante og den trives kun i fugtig jord. Ved plantning er det derfor en god ide at tilføre et fugtighedsbevarende substrat, såsom gødet spagnum. Hvis man har en meget let jordtype, kan man supplere med lergranulat. Astilbe vil også trives fint i surbundsbedet. Faktisk er det bedst at vande Astilbe med regnvand, da den foretrækker et surt miljø.

I mange haver anvender man Astilbe som "skyggeplante", fordi jorden holder sig længere fugtig i skygge end i fuld sol. Men Astilbe trives netop særligt godt i fuld sol.

Astilbe er en meget sund plante. Hvis den får brune, visne blad­rande, er det ikke sygdomsan­greb, men derimod for tør vokse­plads. Sørg for at den får mere vand, og den vil hurtigt udvikle nye, friske blade.  Astilbe gødes i foråret, når nattefrosten er ovre. Den er fuldt hårdfør.

Gode naboplanter, der også elsker en fugtig vokseplads er f.eks. Engkabbeleje, Kattehale, Engblomme, Primula og Bregne.

Astilbe er en rigtig fin snitblomst. Den er særlig holdbar, når den skæres, når alle blomsterne i toppen er sprunget ud. Den er også en god krukkeplante. Om vinteren er den utrolig dekorativ, hvis man ikke fjerner blomsterstandene. 

Mine Astilbe "Fanal" står ved bedet ved havedammen i fuld sol. Det bliver en kunst at holde den fugtig nok, da den står tæt ved tørketålende planter som Røllike og Soløje! 

Formering:

Astilbe formeres ved deling og det er faktisk en rigtig god idé at dele planten jævnligt. Den har nemlig en stor årlig tilvækst, hvorfor den hurtigt kan blive for stor til sin placering. Den udvikler en meget hård rodklump, så det er nødvendigt at bruge en spade for at dele klumpen. Det er en god idé at fjerne den træagtige del af klumpen. Astilbe kan deles og flyttes både forår og efterår.