Frøformering

Jeg skal helt sikkert i gang med at frøformere - igen. Det er mange år siden jeg sidst har sået blomsterfrø - og jeg er ikke sikker på jeg nogensiden har forsøgt mig med staudefrø. Men som skrevet andre steder på min side, så har jeg en stor have der mangler planter, så bare fang an!

Jeg vil her skrive om erfaringer med egen frøformering - Klik på billederne nedenfor for at læse mere om hvert emne.

Derudover vil jeg under "Nyttige Links" samle gode vejledninger på frøformering og evt. knytte kommentarer til linkene.

NYTTIGE LINKS

Guide til såning af stauder fra frø

Såtidspunkter: Hele året.

Artikel i Haveselskabet der beskriver såning af staudefrø

  1. Om Vinteren indendørs i såbakker (februar-marts)
  2. Om foråret i haven (marts-maj)
  3. Midt sommer i haven eller i såbakker
  4. Efterår og vinter i såbakker. Til denne beskrivelse vil jeg knytte en kommentar om, at det er en god ide at stille såbakkerne beskyttet for regnen, så de ikke rådner af for meget vand. De behøver ikke lys inden foråret, så de kan godt stå i et udeskur eller lign.

Forkultivering i vindueskarm


Såtidspunkt: Som angivet på frøposer. Egne frø fra stauder i februar-marts

En rigtig god artikel/guide om hvordan man forkultiverer. Er udførlig, og har man ikke så meget erfaring er der virkelig hjælp at hente. Pas på ikke at gå i gang med såningen for tidligt på året. Hvis de små planter står for længe i vindueskarmen eller i minidrivhus, bliver de lange og ranglede, inden temperaturen udenfor er lun nok til at sætte dem ud. 

Forebyg plantesygdomme, når du sår

Jeg er ikke selv god til at tage de nødvendige forholdsregler - men det er nok fordi jeg ikke har haft problemer endnu.!