OM MIG

Mit navn er Anette Grøn, jeg er 51 år. Jeg er gift på 30. år med Jens. Vi har 3 børn på henholdsvis 28, 25 og 19. Og jeg er mormor - en meget væsenlig detalje. Esben på 1 ½ år fylder rigtig meget i mit liv. Jeg kunne også oprette en hjemmeside om bedsteforældre og børnebørn - men nu bliver det i første omgang planterne i mit liv, der bliver emnet for min hjemmeside :-)

Jeg er uddannet kontorassistent, har været advokatsekretær i mange år, så ansat i bank i lige så mange år. Gik ned med stress og depression i 2010, og er nu halvtids kontorassistent på Kongensgaard Efterskole i Nr. Nissum. En fantastisk efterskole for overvægtige unge - prøv at besøge deres hjemmeside.

Vi bor i Nr. Nissum ved Lemvig - Udkants-Danmark - eller som vi hellere vil sige herovre - Vandkants-Danmark. Vi har et lille landmandssted med  8 ha., hvor markerne er udlejede. Et areal på ca. 1 ha omkring ejendommen er ikke udlejet, og her har vi for ca. 15 år siden anlagt en lille "skov" mod vest, og mod syd en eng med et naturligt lille sumpområde, som vi netop har fået gravet op så det bliver en lille sø. Engen er omkranset af træer, og vi har for mange år siden forsøgt at anlægge en frugthave. Rådyr, dådyr og harer har dog forhindret de stakkels planter i ethvert forsøg på at blive lidt større end en halv meter!

Min interesse for haven kom ret pludselig omkring år 2000. Før da havde jeg et ganske almindeligt lidt anstrængt forhold til havearbejde. Lidt ligesom mange har det med rengøring! Og haven var mildest talt kedelig. Vi havde bygget nyt stuehus i 1996, og der var intet tilbage af den gamle have - som heller ikke var noget at juble over. Den nye have blev anlagt med plæne, fliser om hele huset og en alt for lille terresse mod syd omkranset af et bed, der blev afsluttet af en buet flisesti. Og gud bedre det, havemanden anbefalede os at plante blomstrende buske i bedet. Kønt blev det ikke - alt for tæt og højt så tæt på huset.

Men så kom interessen altså, og Jens var med på det med at anlægge, bare jeg stod for at holde rent. Vi fik efterhånden skabt en dejlig have. Jeg vil ikke beskrive den her - det kommer hen ad vejen andre steder. Da jeg blev syg i 2010 faldt interessen for haven også - for til sidst helt at forsvinde. Det var deprimerende at se sådan et forfald. Jens var jo kun min handy-mand, og hans glæde ved at have en smuk have var ikke nok til, at han kunne tage over. Og det hjalp i hvert fald heller ikke på mit velbefindende. Ved psykologen fyldte havesnakken hver gang rigtig meget!

I forået 2016 skete miraklet så - haveglæden kom tilbage - med fuld styrke! Og da jeg kun arbejder halvdags, og energien efter en middagssøvn er der, så kan jeg lægge timevis af arbejde i haven. Og det var nødvendigt med rigtig mange timer. Nu er her igen dejligt at være. Der er store arealer jeg bare har holdt rent for flerårigt ukrudt (primært skvalderkål) i sommerens løb, og jeg har derfor masse af bar jord under træer og buske. Der er også ret store huller i de nyomlagte bede - men Rom blev ikke bygget på en dag - og min have bliver ikke genskabt på ingen tid! Så på denne blog kan du følge med i, hvordan min have udvikler sig, og hvordan jeg prøver at undgå at købe mig fattig i nye planter ved selv at formere dem.

Jeg håber jeg selv vil få meget fornøjelse af hjemmesiden - og hvis andre kan få glæde af den, er det bare dejligt!